Waarom een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Er blijken in de praktijk heel wat verschillende zaken te zijn die een bepaalde invloed kunnen hebben op ons zelfvertrouwen. De uitstraling waar ons lichaam over beschikt is uiteraard een eerste belangrijke aandachtspunt om bij stil te blijven staan. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een ooglidcorrectie laten uitvoeren ontzettend interessant kan zijn. Voor heel wat mensen geldt immers dat ze op latere leeftijd geconfronteerd worden met bijvoorbeeld zwaar aanvoelende oogleden. Daarnaast kunnen hun oogleden ook verantwoordelijk zijn voor een vermoeide uitstraling. In beide gevallen zal je tot de conclusie komen dat een ooglidcorrectie een interessante ingreep kan zijn welke zeker de moeite waard is om te gaan overwegen. 

Welke problemen ervaren mensen doorgaans?

Wanneer mensen denken in de richting van het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie is er doorgaans sprake van verschillende problemen die ze ervaren. Het gaat hierbij dan om de volgende:

  1. Het probleem dat men maar moeilijk de ogen kan openen door zware oogleden;
  2. Het probleem dat hun gezicht duidelijk over een vermoeide uitstraling beschikt; 

Het verhelpen van de bovenstaande problemen blijkt in de praktijk niet zelden in eerste instantie een stevige opdracht te zijn. Gelukkig hoeft dat zeker niet altijd zo te zijn, integendeel. Je dient er immers rekening mee te houden dat het laten uitvoeren van een ooglid correctie in de praktijk eigenlijk maar weinig voeten in de aarde heeft. Het betreft hier een ingreep die zal worden uitgevoerd onder lokale verdoving en welke slechts zo’n 30 minuten tijd in beslag neemt. Bovendien spreekt het voor zich dat je na het ondergaan van een ooglidcorrectie gewoon terug naar huis mag. 

Hoe kan een ooglidcorrectie worden uitgevoerd? 

Plan jij het ondergaan van een ooglidcorrectie op advies van je oogarts? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat een dergelijke ingreep op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Dat is ook nodig aangezien de ingreep zich kan richten op één of meerdere verschillende delen van de ogen. De mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn de onderstaande:

  1. Een bovenooglidcorrectie;
  2. Een onderooglidcorrectie;
  3. Een ooglidcorrectie van de levatorspier; 

Het is zeker mogelijk dat er wordt gekozen voor een ooglidcorrectie waarbij er verschillende onderdelen van het oog worden aangepakt. Naast bovenstaande zal je overigens tot de vaststelling komen dat er ook nog zoiets bestaat als een wenkbrauwcorrectie. Ben je benieuwd wanneer deze de hoek om komt kijken? Dan dien je zeker en vast nog even verder te blijven lezen. 

Wanneer is er ook een wenkbrauwcorrectie vereist?

In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat de huid van het voorhoofd eveneens slapper zal worden. Dit kan als gevolg hebben dat de wenkbrauw naar beneden zal zakken. Wanneer de wenkbrauw op een bepaald moment erg laag staat kan het een belangrijke vereiste zijn om dit eerst te corrigeren. Het uitsluitend laten uitvoeren van een ooglidcorrectie van de bovenoogleden kan dan immers niet als een voldoende positief resultaat worden bestempeld. Of ook een dergelijke behandeling een vereist is zal uiteraard worden bepaald door de oogartsen die de beslissing dienen te nemen. Er zijn daarnaast nog veel meer behandelingen waar je voor kunt kiezen; kijk bijvoorbeeld ook eens naar een filler behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *