Aan welke eisen moet een rouwboeket voldoen?

Het is natuurlijk altijd een beetje vreemd om een geschenk te geven wanneer iemand is komen te overlijden. Althans, dat voelt vreemd aan. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk vooral een teken van respect naar de overledene toe. Het schenken van een rouwboeket is in dat geval veruit de beste keuze. Dit gezegd hebbende kan er worden vastgesteld dat veel mensen het een beetje moeilijk hebben om een dergelijk boeket te kopen. Je wil bijvoorbeeld zeker niet dat het boeket te kleurrijk is of dat het bijvoorbeeld niet geschikt is voor de triestige situatie waarvan sprake is. Door rekening te houden met de onderstaande tips kies je voor het beste rouwboeket dat er bestaat. 

Een rouwboeket mag niet over opvallende kleuren beschikken

We gaan in eerste instantie natuurlijk een klein beetje veralgemenen. Er kunnen zeker wel situaties zijn waarin bijvoorbeeld de familie bijvoorbeeld aangeeft dat eventuele boeketten wel moeten bestaan uit kleurrijke bloemen. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat er de voorkeur wordt gegeven aan neutrale bloemen die over zachte kleuren beschikken. Het gaat daarbij dan in het merendeel van de gevallen om bijvoorbeeld witte of beige bloemen. In het merendeel van de gevallen zie je dat een rouwboeket zich op z’n minst hoofdzakelijk kenmerkt door deze kleuren. 

Welke bloemen kiezen voor je rouwboeket?

Wanneer je een rouwboeket wil kopen zal de bloemist je in het merendeel van de gevallen vragen uit welke bloemen deze moet bestaan. Er zijn tal van verschillende bloemen die hiervoor in aanmerking komen. In eerste instantie zijn bijvoorbeeld lelies ontzettend populair. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat je ook kan kiezen voor het kopen van deze bloemen: 

  • Galdiolen;
  • Anjers;
  • Chrysanten;

Daarnaast kan er worden vastgesteld dat zeer veel mensen er bij het kopen van een rouwboeket ook aan denken om er rozen in te verwerken. Dat kan prima. Je dient er in dit geval alleen wel rekening mee te houden dat je bij voorkeur niet kiest voor bijvoorbeeld rode rozen. Witte exemplaren zijn dan ook veel interessanter en komen veel beter tot hun recht in een dergelijk type boeket. In ieder geval zijn er duidelijk voldoende verschillende bloemen waar je een keuze tussen kan maken.

Vergeet ook het kaartje of het lintje niet! 

Tot slot is het zo dat er bij het kopen van een rouwboeket natuurlijk niet alleen maar aandacht dient te worden besteed aan de bloemen waaruit het boeket dient te bestaan. Daarnaast is het namelijk zo dat veel mensen het ook belangrijk vinden dat duidelijk is dat het rouwboeket in kwestie van hen afkomstig is. Je kan dit op meerdere manieren kenbaar maken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er bij deze boeketten vaak gebruik wordt gemaakt van enen lint. Daarbij is het echter eveneens zo dat er vaak een kaartje bij wordt overhandigd aan de familie. Soms wordt dit kaartje in het boeket zelf gestopt, maar veel mensen zijn hier in de praktijk eigenlijk geen fan van. Hoe dan ook is ook dit zeker iets om aandacht aan te besteden bij boeketten kopen. Voor het kopen van boeketten moet je bij Regiobloemist zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *