Wat is een gerechtelijke incasso?

Wanneer er een rekening open blijft staan is dat vervelend. Je probeert vaak eerst om je geld te krijgen aan de hand van een herinnering of aanmaning. In veel gevallen helpt dat wel, toch geeft niet elke schuldenaar (debiteur) hier gehoor aan.
In dat geval ben je aangewezen op een gerechtelijke incasso. Waarbij je een gerechtelijke procedure start om op een andere manier je geld alsnog te krijgen. Het bewandelen van deze procedure kan best ingewikkeld zijn. Daarom is het verstandig om hiervoor een professional in te schakelen die alle haken en ogen kent.
Dit moet je weten over een gerechtelijke incasso:

  • Het is een manier om betalingen gedaan te krijgen.
  • Een gerechtelijke incasso is voor iedereen mogelijk.
  • Het is een uiterste manier om geld te krijgen.
  • Je hebt hulp nodig van een echte professional.

Voor wie is een gerechtelijke incasso?

Het laten uitvoeren van een gerechtelijke incasso kan wanneer een betaling door een debiteur niet wordt gedaan ondanks je hier herhaaldelijk om gevraagd heb. In de praktijk is het een uiterst middel om je geld als ondernemer te krijgen. Bij een gerechtelijke incasso wordt er doorgaans beslag gelegd op vermogen, goederen en eventueel inboedel.
Hoe het verloop is bij een gerechtelijke incasso hangt sterk van de schuld en omstandigheden van een debiteur af. Het kan namelijk zijn dat een debiteur inmiddels ook meerdere schulden heeft opgebouwd. In dat geval zal een rechter bij zijn vonnis daar in redelijke mate rekening mee houden. Waarbij opbrengsten uit verkoop of beslag worden verdeeld over de verschillende schuldeisers.

Wanneer laat je een incasso uitvoeren?

Voorafgaand aan een incasso zijn er doorgaans al vele stappen gezet. Je kunt denken aan het sturen van een herinnering, aanmaning en vele andere correspondentie. Je hebt mogelijk ook al persoonlijk contact gehad om een regeling te treffen. Een incasso van een nog niet door de klant betaalde factuur is dus echt de eindfase. Neem voor meer informatie gerust een kijkje op Swiercs.nl.
Soms is niet betalen van een factuur om financiƫle redenen ook niet mogelijk. In dat geval is het goed om een regeling af te spreken. Ook bij een regeling afspreken is het soms goed een incasso bureau je te laten helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *