Schuifdeur kopen? Hier moet je op letten

Een schuifdeur is niet alleen mooi, maar vooral een praktische deur in de woning. Je kunt bijvoorbeeld deze deuren gebruiken om van de woonkamer met de tuin te verbinden. Dat deze deuren praktisch zijn is vooral te danken aan het feit dat deze deur niet draait en dat levert ruimte op. Je hoeft geen rekening te houden met waar je de meubels neerzet of je hoeft er niet op te letten welke kant de deur opdraait. Dus dat je schuifdeuren wilt plaatsen is een logische keuze. In onze blog vertellen we dan ook waar je op moet letten wanneer je er één wilt kopen en plaatsen.

Schuifdeur en het systeem

Hoe goed een schuifdeur werkt en hoeveel plezier je ervan hebt is voor een groot afhankelijk van het systeem dat je kiest. De deur moet natuurlijk eenvoudig en soepeltjes open en dichtgaan. Maar wat houdt een systeem precies in? Er zijn een aantal zaken belangrijk. Denk aan goede hangrollen, afstandhouders, deurstoppers, vloer begeleiders en een rails van staal. En natuurlijk heb je een pakket met de juiste en goede bevestigingsmaterialen nodig om de deur en het systeem te kunnen monteren. Feitelijk koop je een deur en het systeem separaat van elkaar, maar je kunt ook voor complete pakketten kiezen. En het spreekt voor zich dat het slimmer is om een professional de deur te laten monteren als je zelf geen handige klusser bent.

Kun je complete pakketten kopen?

Zoals geschreven koop je een deur en een systeem los van elkaar. Om de simpele reden dat je soms een deur die al aanwezig is wilt gebruiken en wilt omtoveren tot schuifdeur. Je ziet het misschien als een pittige uitdaging om dit te realiseren, maar in praktijk valt het allemaal wel mee. Wil je er echt zeker van zijn dat je een goede schuifdeur installeert en wil je niet al te veel tijd spenderen aan het nodige uitzoekwerk? Dan kun je ook complete pakketten kopen. Complete pakketten bevatten zowel deuren als systemen en worden ook compleet bij je afgeleverd. Zo kun je na levering direct aan de slag om de schuifdeur(en) te monteren.

De verschillende stijlen

Schuifdeuren, de systemen en het deurbeslag zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar. Een schuifdeur past dan ook altijd wel in een inrichting. Zoals klassiek, landelijk of een modern interieur. Je zou zoals geschreven ook de huidige deuren kunnen gebruiken, want de systemen en het deurbeslag zijn separaat te koop. Dat scheelt niet alleen in de portemonnee, maar je kunt dus ook duurzaam innoveren. Want een schuifdeur mag zeker als een upgrade van je woning worden gezien. 

Kun je een schuifdeur zelf monteren?

Het is relatief simpel om zelf een schuifdeur te monteren, want de systemen zijn vrij eenvoudig. Je kunt wel een keuze maken in of je een inbouw- of opbouwsysteem kiest. Het opbouwsysteem is veruit het makkelijkst om te bevestigen. Met een opbouwsysteem zie je wel veel meer van het systeem waar de deur aan hangt of in rolt terug. Bij een inbouwsysteem verdwijnt het materiaal en de deur in bijvoorbeeld een spouwmuur. Je moet wel goed kijken of die mogelijkheid aanwezig is, want niet iedere muur leent zich voor dit systeem. Daarnaast heb je met een opbouwsysteem ook iets meer keuze in hoe speciaal je de schuifdeur maakt, want met een mooi systeem en nog mooier deurbeslag kun je echt iets bijzonders van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *